Οι Top 40 περιοχές με τη χαμηλότερη εξάπλωση του Ευαγγελίου

Συνήθως, όταν ακούμε για το “Top 40” από κάτι, αυτό που μας έρχεται στο μυαλό είναι λίστες από κορυφαία τραγούδια ή άλλα δημοφιλή πράγματα, με μεγάλη αξία και ζήτηση. Υπό μια έννοια, και αυτές οι 40 περιοχές είναι παρόμοιες. Έχουν μεγάλη αξία για τον Θεό, ο οποίος θέλει να αγγίξει κάθε μια από αυτές, επειδή αγαπά τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Αλλά υπό μία άλλη έννοια, αυτό το “Top 40” είναι και διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Γιατί αυτές οι 40 περιοχές δεν λαμβάνουν τη δέουσα προσοχή και δράση από τη δική μας πλευρά. Πώς μπορούμε να βάλουμε σε προτεραιότητα αυτές τις περιοχές, ώστε να γίνουν για εμάς τόσο επείγουσες όσο είναι και για τον Θεό; Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν το κάναμε αυτό;
Download as PDF
Download as Image
Related ContentShare / Embed
Devotional: Valuing the Least
Translations: English | French | Greek | Portuguese | Spanish
To embed on your site copy and paste the code in the box below.

<p><img src="https://s3-us-west-2.amazonaws.com/missio-graphics/Translations/missiographics_UnreachedAreas_greek.jpg" alt="" width="800" /></p>
<p><a href="https://missionexus.org/οι-top-40-περιοχές-με-τη-χαμηλότερη-εξάπλωσ/"><strong>Οι Top 40 περιοχές με τη χαμηλότερη εξάπλωση του Ευαγγελίου</strong></a><br />Συνήθως, όταν ακούμε για το “Top 40” από κάτι, αυτό που μας έρχεται στο μυαλό είναι λίστες από κορυφαία τραγούδια ή άλλα δημοφιλή πράγματα, με μεγάλη αξία και ζήτηση. Υπό μια έννοια, και αυτές οι 40 περιοχές είναι παρόμοιες. Έχουν μεγάλη αξία για τον Θεό, ο οποίος θέλει να αγγίξει κάθε μια από αυτές, επειδή αγαπά τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Αλλά υπό μία άλλη έννοια, αυτό το “Top 40” είναι και διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Γιατί αυτές οι 40 περιοχές δεν λαμβάνουν τη δέουσα προσοχή και δράση από τη δική μας πλευρά. Πώς μπορούμε να βάλουμε σε προτεραιότητα αυτές τις περιοχές, ώστε να γίνουν για εμάς τόσο επείγουσες όσο είναι και για τον Θεό;  Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν το κάναμε αυτό;</p>

Top 40 Underserved and Unreached Places (Greek)

Προσευχή
Κύριε Θεέ μας, όταν σκεφτόμαστε για τα 1,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές χωρίς να έχουν ακούσει το Ευαγγέλιο, οι καρδιές μας λυγίζουν. Χρειάζονται να μάθουν για την αγάπη σου, την ειρήνη σου και το μήνυμα της ελπίδας σου. Προσευχόμαστε να αποκαλύψεις τον εαυτό σου σε αυτούς, και να μας δείξεις πώς μπορούμε να γίνουμε κομμάτι αυτής της αποκάλυψης! Αμήν.

Για προσωπική περισυλλογή
Καθώς βλέπεις αυτές τις 40 περιοχές, στις οποίες η εξάπλωση του Ευαγγελίου είναι πολύ χαμηλή, και στις οποίες υπάρχουν ελάχιστοι εργάτες του Ευαγγελίου, σκέψου τι μπορείς να κάνεις. Τι άλλο θα μπορούσες να μάθεις για τους ανθρώπους που ζουν στις περιοχές αυτές; Πώς θα μπορούσαν οι γνώσεις, οι δεξιότητες, οι διασυνδέσεις και οι πόροι σου να χρησιμοποιηθούν για τη Βασιλεία του Θεού στις περιοχές αυτές; Σκέψου δημιουργικά και ζήτα από το Άγιο Πνεύμα να φέρει στο μυαλό σου νέους και καινοτόμους τρόπους που να σε κάνουν μέρος του έργου του Θεού σε αυτές τις περιοχές, καθώς το ποτάμι της αγάπης Του θα κατευθύνεται προς τα εκεί.

Δραστηριοποίηση της Εκκλησίας
Μια από τις σημαντικότερες φράσεις αυτού του γραφήματος είναι εκεί που λέει ‘‘Εάν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν…’’ Δηλαδή αυτό είναι που οι στατιστικολόγοι μπορούν να πουν αν δεν αλλάξει τίποτα στον τρόπο που το Άγιο Πνεύμα κινείται μέσω των δικών του ανθρώπων για να ευλογήσει αυτά τα μέρη του κόσμου. Ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος της εκκλησίας σου στο να αλλάξουν αυτές οι τάσεις; Πώς θα μπορούσε η εκκλησία σου να στηρίξει το έργο σε αυτές τις 40 περιοχές; Προσεύχεστε ως εκκλησία τακτικά για αυτά τα μέρη; Τι ποσοστό από τα χρήματα που δίνετε για ιεραποστολές πηγαίνει σε αυτές τις περιοχές σε σχέση με άλλες; Σκέψου αυτή τη λίστα σαν μια πρόκληση για να σκεφτείς πώς ο Θεός μπορεί να θέλει να ανταποκριθείς σε αυτήν.

Εφαρμογή για Οργανώσεις και Ιεραποστολές
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ανάλυση δεδομένων είναι ότι μας επιτρέπει να εστιάσουμε σε πληροφορίες που έχουμε δει στο παρελθόν με έναν καινούριο τρόπο και να πάρουμε αποφάσεις. Πώς μπορεί αυτή η λίστα με τις 40 περιοχές στις οποίες το Ευαγγέλιο δεν έχει εξαπλωθεί να κάνουν τη διαφορά στη διακονία σου; Μπορεί να έχεις συνηθίσει να σκέφτεσαι για χώρες και λαούς που ποτέ δεν έχουν ακούσει για τον Χριστό, τώρα όμως η λίστα αυτή εστιάζει σε συγκεκριμένες περιοχές αυτών των κρατών. Πώς αυτό επηρεάζει το σχεδιασμό σου, τους ιεραποστόλους σου, τους συνεργάτες σου, ή το έργο που υποστηρίζεις σε αυτές τις περιοχές; Εάν δεν έχεις εστιάσει σε αυτές τις περιοχές, ποιοι λόγοι μπορεί να σε έχουν κρατήσει πίσω; Εάν έχεις εστιάσει εκεί, τι έχεις μάθει ως τώρα, και πώς θα μπορούσες να είσαι πιο αποτελεσματικός; Σκέψου ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που σε αυτά τα μέρη δεν έχουν πάει αρκετοί ιεραπόστολοι. Πώς αυτοί οι λόγοι επηρεάζουν τον σχεδιασμό σου και τι μπορείς να κάνεις για τα εμπόδια που συναντάς; Χρησιμοποίησε αυτό το γράφημα για να σε βοηθήσει να κινητοποιήσεις τους ανθρώπους σου σε προσευχή, καθώς και να ελέγξεις το τι θα μπορούσες να κάνεις για αυτές τις 40 περιοχές που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Πηγ_ς

*

Συνολικά υπάρχουν 825 περιοχές στον κόσμο όπου το Ευαγγέλιο δεν έχει κηρυχθεί, αλλά είναι σημαντικό να εστιάσει κανείς στις 40 σημαντικότερες, ώστε να σκέφτεται πιο στρατηγικά για το πώς να κάνει τη διαφορά στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ένας εναλλακτικός τρόπος θεώρησης των αναγκών της ιεραποστολής είναι ανάλογα με τις φυλετικές ομάδες στις οποίες ακόμα δεν έχει φτάσει το Ευαγγέλιο. Μερικές φορές όταν μιλάμε μόνο με όρους φυλετικών ομάδων δε γίνεται κατανοητό το μέγεθος της ανάγκης, η οποία μπορεί να εξαπλώνεται σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή.

https://gumroad.com/l/hgQZz

1

40 Least Reached Places, Justin Long, http://www.justinlong.org

2

Πληροφορίες για την Κωνσταντινούπολη

https://gumroad.com/l/eYlIOH

http://en.wikipedia.org/wiki/Population_exchange_between_Greece_and_Turkey http://en.wikipedia.org/wiki/File:Greeks_in_Istanbul_1844_1997.png

3

Πληροφορίες για το Πεκίνο

http://worldpopulationreview.com/world-cities/beijing-population/

http://en.wikipedia.org/wiki/Boxer_Rebellion

4

Πληροφορίες για το Utter Pradesh

http://www.economist.com/content/indian-summary

http://en.wikipedia.org/wiki/Kali_Yuga

http://www.drikpanchang.com/dashavatara/lord-krishna/krishna-date-of-birth.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Parshvanatha

http://www.historyworld.net/wrldhis/PlainTextHistories.asp?historyid=ab77
http://www.ancient.eu/Siddhartha_Gautama/

http://en.wikipedia.org/wiki/Kumbh_Mela

Πνευματικ_ Δικαι_ματα
Η απεικ_νιση αυτ_ν των δεδομ_νων υπ_γεται σε πνευματικ_ δικαι_ματα απ_ την GMI και οι πληροφορ_ες που περιλαμβ_νονται χρησιμοποιο_νται κατ_πιν αδε_ας. Η GMI επιτρ_πει στους χρ_στες να αναπαρ_γουν αυτ_ την εικ_να ψηφιακ_ και _ντυπα με σκοπ_ να εκπαιδε_σουν και να αφυπν_σουν το κοιν_ τους με τις περιεχ_μενες πληροφορ_ες. Κ_θε χρ_ση αυτο_ του υλικο_ πρ_πει να διατηρε_ το λογ_τυπο της GMI και τα στοιχε_α του χορηγο_ που βρ_σκονται στο κ_τω μ_ρος του γραφ_ματος. Για οποιαδ_ποτε χρ_ση αυτ_ς της εικ_νας σε προ__ν _ υπηρεσ_α επ_ πληρωμ_, προαπαιτε_ται _δεια απ_ την GMI. Ε_ν ενδιαφ_ρεστε να π_ρετε _δεια για να χρησιμοποι_σετε αυτ_ την εικ_να σε κ_ποιο δικ_ σας προ__ν _ υπηρεσ_α, παρακαλο_με στε_λτε μ_νυμα στο info@missiographics.com.


Related Articles

Γιατί να νοιάζονται οι ελεύθεροι;

Είχες συνειδητοποιήσει ότι πάνω από 75% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν με αυστηρούς περιορισμούς στην θρησκευτική τους ελευθερία; Ο διωγμός δεν είναι περιθωριακό ζήτημα και δεν περιορίζεται σε εκείνους που υποφέρουν για τον Χριστό σε μια φυλακή κάπου μακριά. Είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για δισεκατομμύρια ανθρώπους και είναι καθοριστικό χαρακτηριστικό της χριστιανικής μας πίστης. Μελέτησε τα παρακάτω τέσσερα σημεία για το διωγμό που είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Top 40 Underserved and Unreached Places

There are so many amazing things happening as GodÕs people go out on mission. But still the need is tremendous. Where do you start when there is so much to be done? Well, this list of the Top 40 underserved and unreached places is a start. Take a look and ask God how you should respond!

New Strategies for Winning Unreached Youth

A newspaper in Ohio runs an advice column entitled “By George.” One question ran like this: “Dear George, I am looking for proof that Unidentified Flying Objects exit. Someone said you had information on this matter. Do Unidentified Flying Objects exist? And what, exactly, are they?”

Responses

Upcoming Events